Clean & green

Food for Skin staat voor no-nonsense, eerlijke huidverzorging. Wij geloven in tastbare resultaten die je kunt zien en voelen. Food for Skin is vrij van troep en microplastics die in de natuur belanden en uiteraard vrij van dierenleed. Maar vol met (geupcyclede) natuurlijke ingrediënten van groenten en planten, die je huidflora in een goede balans brengen. Met een fris uitziend huidje als resultaat. Goed voor jou dus, én de planeet!

Food for Skin heeft als missie om samen, de vervuilende beauty industrie weer schoon te maken.

Reinig, bescherm, voed

Reinig, bescherm en voed je huid met 100% natuurlijke skincare gevoed met groenten. Je weet dat groenten goed zijn voor je lijf, dus ook voor je grootste orgaan, je huid! Voed je huid met natuurlijke ingrediënten en je huid zal je dankbaar zijn met een volle, egale huid met een gezonde teint.

Wie de oprichters van Food for Skin zijn?

Twee zussen met een compleet verschillende achtergrond. Cathy is natuurlijk huidspecialiste en Angela merkenbouwer.


Na een mislukte persoonlijke zoektocht naar eerlijke, 100% natuurlijke huidverzorging, besloten ze het heft in handen te nemen om een Clean & Green huidverzorgingsmerk te ontwikkelen gebaseerd op het goede van (reststromen van) groenten.

Groenten?


Velen weten dat het goed is om veel biologische groenten te eten, dat je lijf zich daar goed bij voelt. Maar weinigen weten dat je huid, je grootste orgaan, ook graag gevoed wil worden met al die vitamines en mineralen.  Twee jaar hebben de zussen gewerkt aan de ontwikkeling van Food for Skin, samen met een professioneel formulator en een laboratorium, om goed werkende, no-nonsense, en mooie producten op de markt te zetten. In November ’20 gelanceerd, dus nog vers van de pers!

Onze missie is ambitieus: we willen de beauty industrie ‘schoon’ maken, vrij van troep. Niet alleen onze producten, maar alle huidverzorging producten. Dat begint met bewustwording creëren, goede voorbeelden verzamelen en dan samen de industrie opschonen.

100% natuurlijk

Alleen maar (reststromen van) groenten en planten oliën en extracten. Dus geen enkele zooi zoals microplastics of chemische troep!

Upcycling

Waarom nieuwe groenten gebruiken als je het ook uit upcycling kunt gebruiken? Wij gebruiken reststromen waar mogelijk.

Consuminderen

Je hebt echt niet 12 producten nodig met verpakkingen etc. Food for Skin houdt de lijn zo compact mogelijk en laat extra doosjes achterwege.

Vegan

Uiteraard niet getest op dieren, ook niet door leveranciers. Maar alleen op onszelf, mensen!

Vegan friendly!

Geen compromis

Geen concessies op kwaliteit door gebruik van de beste ingrediënten voor de beste resultaten en we besparen nooit op duurzaamheid

Made in NL

Lokale productie, we houden onze footprint zo klein mogelijk! Met ons kantoortje in Amsterdam IJburg en productie in Almere.

Groenten!

Iedereen weet dat je lijf blij wordt van groenten, dus waarom voed je je grootste orgaan, je huid hier niet mee?

Echt!

Van echte mensen, voor echte mensen. Dus geen fluffy teksten, maar transparantie en eerlijkheid.

Vraag maar raak! 

Food for skin
Food for skin
Food for skin

“Food for Skin is Food for Thought: weet jij wat je op je huid smeert? Ik wilde een 100% natuurlijk skincare product, dat goed werkt, simpel is in gebruik en er goed uit ziet. Dat was er niet. Dus hebben we het maar gemaakt!” En met succes, want we zijn bekroond met maar liefst 2 Dutch Beauty Awards!: Groen Merk & Talent of the Year.

Dutch beauty award 2021

Zero waste

“Food for Skin is beauty angel van The Plastic Soup Foundation en draagt jaarlijks 1% van de omzet af om het initiatief Beat the Microbeads – tegen microplastics in de beauty industrie – te ondersteunen.”

Beauty angel

Foo

“Food for Skin is Pending B Corporation, waarmee wij ons willen committeren aan een goede balans tussen purpose en profit”


Food for skin ontwikkelt producten die veilig, niet giftig en zeer effectief zijn. Wij geloven in tastbare resultaten die je kunt zien en voelen en we geloven in de kracht van groenten om deze resultaten te bereiken. Elk ingrediënt dat we in onze producten opnemen, is er om een ​​specifieke reden. We gebruiken geen enkele soort opvulling, wat betekent dat bijna elk ingrediënt in onze producten een “actief” ingrediënt is. Dit resulteert in pure, sterk geconcentreerde en effectieve formules die tegenwoordig een zeldzaamheid zijn in de wereld van huidverzorging en cosmetica. Al onze formules zijn origineel, gemaakt door een professionele formulator: Enjoy Divine Nature en door ons getest op echte mensen – nooit op dieren.

Bij al onze producten ligt de nadruk op biologische, hoogwaardige en voedsel gerelateerde ingrediënten. Wetende dat alles wat we op onze huid aanbrengen voor een deel snel in ons lichaam wordt opgenomen, zoeken we naar de beste natuurlijke grondstoffen die de aarde te bieden heeft, zo dicht mogelijk bij huis om onze footprint te verkleinen. Met circulaire en natuurlijke ingrediënten, formuleren we substanties die essentiële vitamines, mineralen en plantaardige ingrediënten combineren, om de huid te herstellen naar een optimale gezondheid en vitaliteit. Naast het maken van producten die merkbare resultaten opleveren, maken we onze producten ook met het oog op gezondheid en eenvoud.

Wij zijn van mening dat je huidverzorgingsroutine gemakkelijk en verzorgend moet zijn, net als het bereiden van een gezond diner.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen