Pionier van de vaste natuurlijke cosmetica

Rosenrot is een pionier op het gebied van natuurlijke haar- en lichaamsverzorging in vaste vorm (bijv. ShampooBit®) en was een van de eerste natuurlijke cosmeticafabrikanten die het begeerde Cosmos Ecocert-zegel ontving voor haar vaste producten. Bij Rosenrot wijden wij ons aan de ontwikkeling van alleen de beste natuurlijke, handgemaakte cosmetische producten, om aan de hoogste eisen te voldoen voor de verzorging van uw huid en haar.

Lang voordat vaste natuurcosmetica op ieders lippen lag, ontwikkelde Rosenrot innovatieve en zeer effectieve natuurcosmeticaformules. Op basis van jarenlange ervaring werken we bij Rosenrot elke dag aan de ontwikkeling van uiterst effectieve natuurlijke formules die de ideale balans vormen tussen verzorging, dieptereiniging en natuurlijkheid. Deze claim is terug te vinden in alle producten van Rosenrot.

Voor ons gaat het om aandacht voor detail, passie voor vakmanschap en individualiteit, hoge kwaliteitsnormen en de belofte aan onze klanten ‘alles uit één hand’ (eigen ontwikkeling en volledige controle over de productie tot milieuvriendelijke verzending). aan te bieden.

Deze aanpak stelt ons in staat de gebruikte ingrediënten volledig te controleren en garandeert uiteindelijk de constant hoge kwaliteit van onze producten.

Verantwoordelijkheid, respect en mindfulness

Sinds haar oprichting en als een van de eersten op de cosmeticamarkt, heeft Rosenrot een speciale focus gelegd op het respectvol en zorgvuldig omgaan met onze planeet en de natuur. Vanaf het begin heeft Rosenrot normen gesteld op het gebied van duurzaamheid, verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen en aandacht voor onze waardevolle natuur.

Hoogste normen van duurzaamheid sinds 2015

Onze producten zijn niet alleen gecertificeerd biologisch, siliconenvrij en vrij van conserveringsmiddelen, maar ook 100% biologisch afbreekbaar en grotendeels veganistisch. Rosenrot levert sinds haar oprichting een actieve bijdrage aan het terugdringen van plastic vervuiling in ons milieu en het voorkomen van onnodige verpakkingen door volledig af te zien van plastic en overbodige verpakkingen van producten. Als we verpakken, dan toch minstens zo milieuvriendelijk mogelijk! Onze filosofie sluit 100% aan bij die van de onverpakte winkels: ‘de beste verpakking is GEEN verpakking’. Wij raden u ten zeerste aan een bezoek te brengen aan een zero waste winkel bij u in de buurt! U zult enthousiast zijn.

Compromisloze productkwaliteit op basis van natuurlijke ingrediënten

Kwaliteit en professionaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Omdat wij vrijwel alle processen ‘in-house’ in kaart brengen, kunnen wij er altijd voor zorgen dat alles, van productontwikkeling tot productie en uiteindelijk milieuvriendelijke verzending, voldoet aan onze hoge eisen van kwaliteit en duurzaamheid. De unieke en zeer effectieve formuleringen zijn wat alle Rosenrot producten zo bijzonder maakt. Daarbij vertrouwen wij op de kracht van de natuur, onze jarenlange expertise en natuurlijk op regelmatige tests en controles door onafhankelijke instituten. Bij de keuze van onze grondstoffen is alleen het beste goed genoeg om het beste verzorgings- en reinigingseffect te bereiken. Waar mogelijk kiezen we voor lokale en regionale grondstoffen en zorgen we er altijd voor dat alle ingrediënten van onze streng gecertificeerde biologische producten voldoen aan de strenge eisen van het Ecocert-keurmerk.

Pionier in duurzaamheid

‘De meest milieuvriendelijke verpakking is helemaal geen verpakking’

Bij Rosenrot prediken we duurzaamheid niet alleen, we leven het ook, en dat als een van de eerste natuurlijke cosmeticafabrikanten in Duitsland. Daarom omvat duurzaamheid voor ons niet alleen de formulering van de producten, maar ook al onze productieprocessen en structuren. Het voorbeeld van de verpakking laat zien wat duurzaamheid voor ons betekent

Meer dan de helft van onze producten wordt ‘verpakkingsvrij’ verkocht, mede dankzij de nauwe samenwerking met de zeer gewaardeerde Unpackaged shops. U kunt bij ons ook online de goederen ‘zonder verpakking’ bestellen. Dit is in deze vorm uniek op de Duitse cosmeticamarkt.
Waar klanten de producten in verpakte vorm nodig hebben, gebruiken wij uitsluitend milieuvriendelijke verpakkingen (bijv. biologisch afbreekbaar cellofaan)
Het aandeel ‘vaste natuurcosmetica’ dat onverpakt kan worden gekocht en bewaard, ligt bij Rosenrot boven het gemiddelde

Cosmos Ecocert

Ecocert certificeert alle “vaste” Rosenrotproducten volgens de COSMOS-norm. Hiermee worden de volgende doelstellingen nagestreefd:

Gebruik van milieuvriendelijke en ongevaarlijke fabricage- en productieprocessen Het opnemen en uitbreiden van het concept van “groene chemicaliën”

ECOCERT controleert alle producten op de afwezigheid van GGO’s, parabenen, fenoxyethanol, nanodeeltjes, silicium, PEG’s, synthetische geur- en kleurstoffen, en dierlijke ingrediënten (met uitzondering van melk, honing, enz.). De producten mogen niet op dieren worden getest. Bovendien mogen alleen recycleerbare of biologisch afbreekbare verpakkingen worden gebruikt.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen