Het is een goed courgette jaar! Dus de ideale moment om courgette recepten uit te testen.

Ik maakte al eerder courgette brood, te vergelijken met wortelcake en pompoenbrood maar vermits men ten huize van niet zot is van speculaas- of koekkruiden wou ik eens iets nieuws proberen.

Ik vond online het volgende recept. Ik volgde het oorspronkelijke recept eerst tamelijk trouw (verving enkel een deel van de bloem) maar vergiste me bij het citroensap. Er staat dat je 60ml nodig hebt, maar in de cake zelf wordt er maar 40ml gebruikt. Ik vond de smaak niet slecht maar de cakejes qua structuur niet helemaal mijn ding, dus ging ik tweaken 😀

Dit werd mijn uiteindelijk recept voor cakejes, er gaan ongeveer 12-14 uit deze hoeveelheid.

Ingrediënten:

Bereiding :

Meng het amandelmeel, de bloem, het bicarbonaat, het bakpoeder en het zout in een kom. En zet aan de kant.

In een andeze komnmeng je de courgette met de suiker en roer goed door elkaar. Voeg één voor één de eitjes bij en roer ze goed door het mengsel voeg vervolgens de rasp, olie en het sap toe en meng goed door elkaar.

Meng nu geleidelijk aan de bloem onder je courgette mengsel waarbij je voldoende roert om alles goed te mengen maar niet te lang of te hard. Eens de bloem is opgenomen kijk je of je mengsel voldoende dik is, desnoods voeg je nog een beetje bloem toe.

Vul je cupcakepapiertjes met ong 2 eetlepels deeg en bak ik een op 180° voorverwarmde ov. Je cakejes zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn en een prikker er droog uit komt.

Courgette citroen cakejes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.